Aplikace esenciálního oleje na tělo

Mnoho esenciálních olejů (EO) je možné nanášet přímo na pokožku. Levanduli je bezpečné používat na děti bez ředění.

Musíte si však být jistí, že se nejedná o lavandin (hybridní levandule) označený jako pravá levandule nebo o geneticky upravenou levanduli nebo olej nastavený syntetickými látkami.

Při použití většiny ostatních olejů na děti je zřeďte smícháním 15 – 30 kapek EO s rostlinným olejem (olivový, mandlový, kokosový, slunečnicový).

Při masírování pomáhá rostlinný olej vtírat EO do pokožky.

Při prvním použití EO naneste vždy olej nejprve na chodidla.

Pomůže to, aby se tělo s olejem „seznámilo“. Na chodidle se nachází mnoho reflexních bodů reprezentujících různé orgány a části těla. Začněte nanesením 3 – 6 kapek základního EO nebo směsi EO na každé chodidlo.

Při užívání EO nanášejte 1-2 kapky na 2 – 3 místa dvakrát denně. Pokud je potřeba, zvyšte četnost na čtyřikrát denně.

Po nanesení oleje vyčkejte 2 – 3 minuty, aby se olej dobře absorboval, předtím než nanesete další olej nebo se oblečete (aby nedošlo k ušpinění oblečení).

Obecné pravidlo je neaplikovat na sebe nebo druhou osobu napoprvé více než dva základní oleje nebo směsi najednou.

Při míchání směsí nebo ředění olejů je lepší používat skleněné nebo keramické nádoby než plastové nádoby. Částečky plastu se mohou v oleji rozpustit a dostat poté kůží do organizmu.

Před aplikací oleje si vždy umyjte ruce.

Tipy a způsoby použití esenciálních olejů uvedené na stránkách www.esencialniolej.cz mají jen informativní charakter a nelze je zaměňovat za doporučení odborného lékaře. Provozovatel těchto stránek nenese žádnou odpovědnost za případné škody a problémy způsobené špatným a neodborným použitím esenciálních olejů.

Přímá inhalace

• Naneste 2 nebo více kapek na dlaň levé ruky a rozetřete krouživým pohybem pravé dlaně ve směru hodinových ručiček. Přiložte mírně rozevřené dlaně k nosu a zhluboka dýchejte. Nedotýkejte se očí! Pokud je intenzita vdechovaného oleje příliš intenzivní, držte dlaně ve větší vzdálenosti od obličeje.

• Přidejte několik kapek esenciálního oleje do misky s horkou (nikoliv vařící) vodou. Inhalujte výpary nad miskou. Pro větší účinnost můžete hlavu i misku překrýt ručníkem.

• Rozptylujte olej difuzérem 2 – 3 krát denně 1/2 hodiny, pokud není uvedeno jinak. (ultrazvukový difuzér)

• Nakapejte několik kapek do vody v ručním rozprašovači a používejte jako osvěžovač vzduchu

• Naneste olej na vatový tampón nebo kapesník (nepoužívejte syntetiku) a umístěte na ventilátor v autě.

• Inhalujte přímo z lahvičky.

Difúze

Oleje rozptylované difúzí mění strukturu pachových molekul, místo aby je jen maskovaly. Zvyšují také okysličení vzduchu, vytvářejí negativní ionty a uvolňují přírodní ozón. Mnoho olejů jako např. citronová tráva, pomeranč, grepfruit, kajeput, eukalyptus, levandule, kadidlo a citrón, stejně jako směsi olejů (Purification, Thieves a Melrose) jsou velice efektivní pro rozprašování v prostorech s větších pohybem osob.

Difuzéry jsou konstruované tak, aby za studena vytvářely z vody a esenciálních olejů velmi jemnou mlhu, která se ve vzduchu vydrží vznášet několik hodin. Na rozdíl od aroma lamp a svíček, difuzér rozptyluje esenciální oleje bez zahřívání, které může snižovat kvalitu oleje. (tepelné aromalampy nejsou vhodné)

Více informací o difuzérech Young Living zde.

Vnitřní použití

Doplňky stravy řady Vitality Plus oleje (certifikované jako suplementy).

Kápněte 1-2 kapky esenciálního oleje Vitality Plus pro dochucení jídel (nejlíp nevystavovat varu), nebo do nápoje do vody nebo sklenky NingxiaRed, vnitřní užití je možné i v želatinové kapsli …naplnit několik kapek oblíbeného oleje z řady Vitality Plus, spolknout a zapít vodou.

V současné době ve Vitality Plus skupině jsou tyto esenciální oleje, a postupně se doplňují další:

Basil Plus 5 ml

Black Pepper Plus 5 ml

Cardamom Plus 5 ml 

Cinnamon Bark Plus 

Clove Plus

Coriander Plus 5 ml

Cumin Plus 5 ml 

Dill Plus 5 ml

Fennel Plus 5 ml

Ginger Plus 5 ml

Lavender Plus 5ml 

Lemon Plus 5ml

Lemongrass Plus 5ml 

Marjoram Plus 5 ml 

Nutmeg Plus 5 ml 

Orange Plus 5ml 

Oregano Plus 5ml 

Parsley Plus 5 ml 

Peppermint Plus 5ml 

Rosemary Plus 5 ml

Sage Plus 5 ml

Tangerine Plus 5ml 

Tarragon Plus 5 ml 

Thieves Plus 5ml 

Thyme Plus 5ml

Young Living Citrus Fresh® Plus 5 ml